Andreea is een jonge vrouw uit Roemenië. Onze ambassadrice Ludovica kent haar persoonlijk vanaf haar kindertijd. Zij hebben lief en (vooral veel) leed gedeeld.

201601 Ludo en Andreea

Recent heeft Ludovica weer contact gehad met Andreea. Andreea Heeft borstkanker en is onder behandeling. Daarvoor zijn regelmatige controles nodig. Tot eind vorig jaar waren die controles voor rekening van de verzekering.

MAAR TOEN KWAM BEGIN DIT JAAR EEN BIJZONDER ONAANGENAME VERRASSING

Andrees heeft hierover ook een bericht op Facebook geplaatst. Het bericht van Andreea heb ik (vrij) vertaald:
“Hallo, iedereen die dit bericht leest.
Ik ben een persoon gediagnosticeerd met kanker in 2013. Ik ging door alle mogelijke stappen: chemotherapie, operaties en een aantal bestralingen. Maar ik wil benadrukken dat ondanks dat we lijden aan deze ziekte wij de strijd willen winnen, maar het systeem in Roemenië staat dat in de weg en staat mij niet echt toe te leven.
Gisteren, de 11e, ging ik naar oncologie en kwam erachter dat de analyses en foto’s die het ziekenhuis wil maken niet meer vergoed worden. Waarvoor heb ik dan mijn verzekering? Nu moet ik daarvoor betalen!! Waarom? Wij hebben toch ook het recht om te leven!!….. Wij moeten iets doen…”

Ludovica heeft uitgezocht wat de stand van zaken nu is.
Als de tests en onderzoeken niet zijn uitgevoerd, dan worden er geen medicijnen meer verstrekt (deze worden na de onderzoeken dan wel door de verzekering betaald). Dus een patstelling!

Wij (Ludo en ik) hebben de knoop doorgehakt. Zij heeft voor vervoer gezorgd om a.s. vrijdag samen met Andreea naar Debrecen (Hongarije, net over de grens) te gaan. Daar zullen in een ziekenhuis de onderzoeken uitgevoerd worden. Wij weten niet wat de kosten zijn.
De stichting Hulp voor Helpers heeft op dit moment niet de middelen om het onderzoek mogelijk te maken.

Dus zoeken wij ook naar andere wegen.

Wie steunt ons in dit initiatief om voor Andreea een rechtvaardige behandeling mogelijk te maken. In het corrupte en in dit geval onrechtvaardige Roemenië.
Andreea leeft met haar 2 kinderen en man in een dorpje buiten Oradea. Haar man heeft wat werk, dus zij kunnen zo goed en zo kwaad als dat gaat voor hun kinderen zorgen. Maar dan moet er natuurlijk wel de moeder ook bij zijn! En ook blijven!

DEEL DIT VERZOEK S.V.P. met jullie vrienden!
Als jullie deel willen uitmaken van het oplossen van het huidige dilemma en het helpen op de wat Langere termijn, IEDERE BIJDRAGE IS WELKOM!
Stichting Hulp voor Helpers
Onder vermelding van: Oproep hulp voor Andreea
Giften op rekening: IBAN: NL51INGB0005811730